Gitaren

Je kan gitaar leren spelen op diverse gitaren. De Spaanse gitaar (nylon snaren) wordt vooral gebruikt voor klassiek en flamenco. De western gitaar (stalen snaren), er zijn diverse modellen o.a. dreadnought en jumbo. Electrische (bas)gitaar (stalen snaren). Hier zijn ook weer veel modellen te krijgen.
 
Een Spaanse gitaar heb je al vanaf € 50,00, maar voor € 100,00 meer heb je een beter geluid. Denk aan een massief bovenblad, betere stemmechanieken enz. De verschillen zitten ook in jong hout of hout dat heel lang heeft liggen drogen. Dat geldt ook voor een western gitaar. Vanaf € 100,00. Maar voor een wat beter geluid ben je toch al € 100,00 meer kwijt. Met massief bovenblad of als je nog beter wil de zij- en achter kant massief.
 
  
 
De bekendste electrische gitaren zijn o.a. de Telecaster, Stratocaster en het Les Paul model. Fender Squier heeft goede gitaren met een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Een Stratocaster starterset: gitaar/versterker/tuner/snoer/hoes/leerboek/plectra voor € 219.00.
Als je wat beter bent zijn er mooie Strats of Tele’s van Squier vanaf € 199,00. Of Mexicaanse Fenders vanaf € 450,00 en Amerikaanse Fenders van € 675,00. We hebben ze allemaal in de winkel liggen, kom gerust langs!
 
 Nylonsnari g (Klassieke)
Staalsnarig (Western)